В історичній частині Луцька розпочалися роботи з реставрації та укріплення унікальної пам’ятки архітектури національного значення — башти Чарторийських з оборонною стіною та прилеглою до них частиною монастиря єзуїтів. Одне з головних завдань — зберегти автентичність споруд, запобігти їх руйнуванню у подальшому, а також забезпечити максимально зручний доступ до них.

У рамках проекту буде відновлено південно-західні фасади монастиря, зовнішньої частини башти Чарторийських, її покрівлю, проведено реставрацію, укріплення оборонної стіни та багато іншого. Особлива увага приділяється благоустрою прилеглої території: асфальтове мощення довкола пам’яток замінять на бруківку з натурального каменю, яким викладені вулиці старого міста, проведуть озеленення.

Довідково

Роботи здійснюються в рамках реалізації транскордонного проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні», який впроваджує виконавчий комітет Луцької міськради спільно з Адміністрацією міста Люблін Республіки Польща.