Після того як у Службі зайнятості з’явилися кар’єрні радники, які знаходять до клієнта індивідуальний підхід і допомагають йому набути впевненості у своїх силах, працевлаштування людей з інвалідністю пожвавішало. Важливо, що цей процес активізувався у сільській місцевості.

...Анатолій Бахмут (на знімку) у квітні 2018-го через погіршення стану здоров’я вимушений був звільнитися з посади. Але без роботи сидіти не міг — треба годувати сім’ю, тож по допомогу щодо працевлаштування звернувся до Новопсковського районного Центру зайнятості. Маючи вищу освіту та досвід, чоловік прагнув знайти роботу інженера, тому залишався у полі зору кар’єрного радника й отримував послуги соціального супроводу.

Результатом тісної співпраці стало працевлаштування до КНП «Новопсковський центр «Первинна медико-санітарна допомога» на посаду інженера з охорони праці. Чоловік задоволений: робота відповідає стану його здоров’я. Отже, кар’єрний радник допоміг шукачу реально оцінити свої можливості та зорієнтував на зміну сфери діяльності.

Фото прес-служби Луганського обласного Центру зайнятості.