Вранці її працівники зателефонували на «102» і повідомили про інцидент. Слідчо-оперативна група відділу поліції та наряди для забезпечення публічної безпеки та порядку швидко встановили всіх осіб. Як заявили правоохоронці, таким діям нададуть відповідну правову кваліфікацію.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 341 («Захоплення державних або громадських будівель чи споруд») Кримінального кодексу України. Тож пікетувальникам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як стало відомо, активісти, серед яких були особи, наближені до колишніх посадовців та безпосередньо до контрабанди, вимагали звільнення Ігоря Добровольського. Саме його нещодавно призначили головою комісії з реорганізації роботи митниці ДФС у Чернівецькій області. Раніше він уже обіймав посаду у цій структурі, зарекомендував себе як принциповий і добре знає, хто створює паракримінальне середовище на кордоні. У тому числі замовних активістів та штатних контрабандистів, як і тих, хто за ними стоїть. Тож обстоює недвозначну позицію: «Жодних заяв ви не дочекаєтеся, митницю буде реформовано, контрабандні схеми та причетні до них особи викорінюватимуться».