За добу (на ранок 2.12) російські найманці сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російські окупаційні війська лупили поблизу Новолуганського, Зайцевого з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

П’ять ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Бойовики гатили поблизу Лебединського, Новогригорівки, Красногорівки, Павлополя, Широкиного з мінометів калібру 82 мм, з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Диверсійно-розвідувальна група збройних формувань Російської Федерації вчинила спробу проникнення у тил позицій Об’єднаних сил. З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв. Під час виконання цього бойового завдання на невідомих вибухових пристроях підірвалися двоє військовослужбовців. Унаслідок вибухів наші воїни отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву», — зазначили в штабі.

За даними ГУР Міноборони, у листопаді 2019 року втрати збройних формувань Російської Федерації склали 107 осіб. 41 окупант був ліквідований, а ще 66 — становлять санітарні втрати ворога.