У місті відбувся ІІ інклюзивний показ мод, моделями в якому виступили вихованці Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру, учні Тернопільської спеціальної школи міської ради, молодь ГО «Центру «Бебіко» та учасники соціальної ініціативи «Єднання поколінь».

Загалом на подіумі під час показів модних колекцій тернопільських дизайнерів дефілювало майже 30 дітей з інвалідністю спільно з учасниками соціальної ініціативи «Єднання поколінь». Як наголосила ініціатор інклюзивного модного шоу Ольга Гордієнко, такі заходи є важливими для таких дітей, адже кожен із них хоче відчути себе моделлю та пройтися подіумом.

Незважаючи на те, що більшість маленьких учасників показу вперше дефілювали в модному вбранні перед глядачами, враження та емоції від дійства в них залишилися лише позитивні.

«Діти з інвалідністю особливо потребують нашої уваги. Тому я дякую всім, хто долучився до проведення такої благодійної акції і допоміг реалізувати дитячі мрії, — зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. — Такі заходи є також хорошим прикладом співпраці між владою, бізнесом та громадськістю. Я й надалі долучатимуся та охоче підтримуватиму подібні ініціативи, адже допомога дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та одиноким громадянам є пріоритетом у моїй роботі та роботі Тернопільської міської ради».

Співорганізатори цього заходу — БФ «Подоляни» та Почесне консульство Угорщини в місті Тернополі.

Фото із сайту Тернопільської міської ради.