Раніше її сума коливалася залежно від надлишку в бюджеті наприкінці року. Але тепер уряд планує робити це на гарантованій основі.

До урядового плану включено всіх пенсіонерів, інвалідів і самотніх літніх людей, які отримують пенсії по вдівству, щомісячний дохід яких не перевищує 1500 євро. Гарантовану матеріальну допомогу їм почнуть виплачувати з 2020-го. І, як правило, завжди напередодні різдвяних і новорічних свят, щоб вони могли купити необхідні продукти для святкового столу й не почуватися обділеними.

Уряд доручив відповідним службам розробити строгі критерії оцінки доходів і активів пенсіонерів, щоб люди з найнижчими доходами могли отримувати пропорційно більшу підтримку від держави. За рахунок чого? У бюджеті на 2020 рік передбачено профіцит у розмірі 3,5 відсотка. Щоправда, з 2021-го він скоротиться до двох відсотків, але тоді й надходження до скарбниці будуть набагато вищі.

Опозиція вже назвала це рішення популістським, але народ підтримав консерваторів, які подбали про те, що в усіх був святковий настрій на прийдешнє Різдво.