За добу (на ранок 3.12) російські найманці 5 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Противник обстрілював позиції наших військових з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики вели вогонь по наших укріпленнях зі стрілецької зброї поблизу Луганського.

4 ворожі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Бойовики гатили біля Павлополя, Старогнатівки, Лебединського, Авдіївки з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.
«Жоден військовослужбовець Об’єднаних сил внаслідок обстрілів не постраждав», — зазначили в штабі.

Людські втрати від вибухонебезпечних предметів від початку бойових дій на Донбасі становлять понад тисячу осіб. Від мін загинуло 300 цивільних, з яких 27 дітей. Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони.

За попередньою оцінкою, площа районів, забруднених мінами і вибухонебезпечними предметами, становить майже 7 тис. кв. км підконтрольних територій і орієнтовно 9 тис. кв. км окупованих територій. Об’єкти інфраструктури перебувають у критичному стані, оскільки іноді до них неможливий доступ через снаряди і саморобну вибухівку.