На знімку: під час солдатського сніданку у форматі шведського столу.

Якими ж були особливості й результати харчування в тестовому режимі? Військовим запропонували три основні страви на вибір. При цьому персоналу в їдальнях треба було вкластися в норму, щоб не витрачати додаткових коштів.

Складність і в тому, що за такого асортименту страв необхідно збільшити кількість кухонного обладнання їдальні та переглянути норми забезпечення посудом, ввести мінімально необхідну кількість підносів із прозорими кришками. А для організації сніданку по-новому знадобилося вдвічі збільшити трудовитрати персоналу і залучати до виробничого процесу всіх кухарів їдальні.

«Успішний експеримент зі шведським столом проведено в окремо дислокованих батальйонах, — зазначили у службі тилу. — Навантаження в таких підрозділах вимагає чималих фізичних і моральних сил, тому солдати потребують особливої до них уваги. Щодо суті експерименту, то вона дала можливість дізнатися, чи вистачає наявних ресурсів і засобів у гвардійських підрозділах для реалізації цієї практики. Крім того, була нагода довідатися, чи вписуватиметься у загальні канони військової служби такий спосіб споживання їжі».

Начальниця їдальні військової частини 3051 Тетяна Мальцева вважає новий формат харчування хоч і не легким для кухарів, але вартим того, щоб його продовжувати:

«Ми розширили асортимент не лише основних страв, а й салатів, закусок. Звісно, над організацією шведського столу довелося добре попрацювати. Та головне — солдати задоволені. Підходили, дякували, запитували, чи так буде завжди».

Враженнями від інновації поділився солдат Євген Фільченко: «Ви знаєте, мені дуже сподобалось! Я й не думав, що шведський стіл на військовій службі взагалі можливий. Дуже-дуже смачно, гарно та корисно!»

Воїнам батальйонів, де відбувався експеримент, прийшлись до смаку не лише страви, спосіб їх подачі, сервірування, а й та піднесена, майже святкова атмосфера, що вмить запанувала у солдатських їдальнях.

Фото надано відділенням інформації і комунікації Східного ТУ Нацгвардії України.