На знімку: під час вишколу «Жіночого батальйону».

Згаданий проект за підтримки облради й ОДА втілюється в життя з 2014 року. Двічі на рік усі охочі дівчата й жінки, котрі досягли повноліття й не мають проблем зі здоров’ям, збираються для таборового вишколу. Цього разу до «Жіночого батальйону», який був десятим, ювілейним, записалося 124 учасниці.

Під керівництвом досвідчених інструкторів вони вивчали ази армійського рукопашного бою, «вуличного» самозахисту, тактичної медицини та домедичної допомоги, опановували та вдосконалювали навички поводження зі зброєю.

Під час вишколу його безпосередні організатори — працівники управління у справах сім`ї, молоді та спорту ОДА й військово-спортивного центру «Воїн» — у строю «Жіночого батальйону» побачили чимало нових облич. Хоча були й ті, хто приїздить на цей захід постійно. Вони допомагали новачкам, виконуючи функції молодших інструкторів.

Фундатори «Жіночого батальйону» наголошують, що учасниці військово-патріотичного заходу, крім здобуття зовсім не зайвих у житті навичок та вмінь, уважніше приглядаються до професії захисника Вітчизни. Частина дівчат і жінок, які приїздили на цей вишкіл раніше, підписали контракти і стали військовослужбовцями, деякі з них уже боронили Україну в зоні бойових дій.

Фото надано департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.