Це є наслідком несплати за спожиту електроенергію. Місцевий бюджет завинив 936 тисяч гривень — це 48 відсотків загальної суми заборгованості «бюджетників» області перед енергетиками. В міській казні не вистачає грошей для розрахунків за світло. В результаті без електрики залишилися управління праці й соціального захисту, відділи культури, із питань фізкультури і спорту, стоматологічна поліклініка, а також приміщення Цукуринської, Курахівської і Гірницької селищних рад.

В компанії ДТЕК Донецькобленерго пояснили, що місто недоплачувало протягом трьох місяців — із жовтня по грудень минулого року, розрахувавшись лише на 60 відсотків. «Відключення електроенергії — вимушений захід для нашої компанії. Але борг Селідового в розмірі майже один мільйон гривень продовжує зростати. І через недоплату обмежені наші можливості відновлювати зношені мережі, замінювати трансформатори й ремонтувати підстанції. Ми з розумінням ставимося до ситуації, в якій опинилося Селідове через брак коштів у місцевому бюджеті, тому не відключатимемо об’єкти, від яких залежить життєзабезпечення і нормальне функціонування міста», — сказав генеральний директор компанії Олексій Сидоренко.

На підприємстві запевнили, що школи, дитячі садочки, лікарні, комунальні об’єкти не відключатимуть, незважаючи на борги. 

Як повідомлялося, наприкінці минулого року міський голова Артемівська Олексій Рева під час колегії обласної державної адміністрації пригрозив заблокувати роботу компанії ДТЕК Донецькобленерго. Причиною стало відключення від енергопостачання бюджетних організацій — знову ж таки через заборгованість. Платежі не були своєчасно проведені через Держказначейство.

Донецька область.