Він пов’язаний з відомою фірмою Siemens і її філією в Греції. 

Як було доведено в суді, гігант німецької електроніки і його місцева філія роздали грецьким чиновникам майже 70 мільйонів євро хабарів за укладання договору з тодішнім державним постачальником телекомунікаційних послуг OTE. На той час це було найприбутковіше підприємство в країні з величезною перспективою.

Судді вирішили, що колишній генеральний директор компанії Siemens Hellas Михаліс Христофоракіс, її колишній комерційний директор Христос Каравелас  одержували хабарі у величезних розмірах і заслуговують 15-річного тюремного ув’язнення. Що-
правда, коли спалахнув скандал, вони й ще кілька осіб, замішаних у ньому, встигли втекти до Німеччини. Суд виніс вирок ще шести колишнім високопоставленим співробітникам державного телекомунікаційного провайдера OTE — від 15 до 12 років в’язниці. Ще два бізнесмени й три співробітники банку, які були посередниками під час укладання договору, отримали покарання від 12 до 13 років ув’язнення.

Було винесено обвинувальні вироки й стосовно семи громадян Німеччини, які брали участь у цій оборудці. Суд визначив їм покарання строком від 7 до 15 років. 

Загалом у справі проходило 22 особи, серед яких виявився партійний діяч всегрецького соціалістичного руху ПАСОК, котрий був помічником екс-прем’єра Костаса Симітіса, а також екс-міністр його уряду. Вони зізналися, що одержували хабарі від службовців компанії Siemens за сприяння «у виході» на потрібних людей компанії OTE. За щиросерде зізнання, співробітництво зі слідством і розкаяння одного з них було засуджено умовно, а іншого взагалі звільнено від кримінального переслідування.

Грецькі ЗМІ зазначають, що за роки ведення слідства термін обвинувачення в хабарництві вже минув. Тому суд відшукав у кримінальному кодексі статті за відмивання «брудних» грошей. Цей злочин не має строку давності. Наголошується на тому, що ще в 2011 році профільна комісія парламенту визначила, що завищені договірні ціни між OTE і Siemens завдали збитків країні в розмірі двох мільярдів євро. Що в той час було величезною для грецької економіки сумою.