Саме така кількість жінок тут офіційно заробляє на життя проституцією. Ці цифри днями оприлюднило федеральне статистичне відомство. 

Якщо вірити статистиці, то кожна п’ята така заробітчанка має німецький паспорт — загалом 6 тисяч 200 осіб.

Майже 11 тисяч 400 представниць найдревнішої професії, котрі легально пропонують свої послуги на німецькому ринку і сплачують податки з цього доходу, — уродженки Румунії (35% усіх офіційно зареєстрованих у ФРН повій).  Майже 3 тисяч 200 жінок, котрі працюють у цій сфері, мають болгарське громадянство, ще 2 тисячі 400 — угорське.

Не в усіх федеральних землях дані про кількість офіційно зареєстрованих підприємств, які торгують послугами в інтимній сфері, є у відкритому доступі. Але, судячи з наявної інформації, найбільше таких «фірм» у Баварії (557), Баден-Вюртемберзі (326) та федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія (209). Водночас у Берліні, котрий, як жартують дотепники, є «бідним, але сексапільним», працює «усього» 750 повій. Принаймні легально зареєстрованих.

Щодо віку «нічних метеликів», то найчастіше він становить від 21 до 44 років (25 тисяч, або 76%). Крім того, майже 2 тисячі серед зареєстрованих у ФРН повій — віком від 18 до 20 років і майже 5 тисяч 700 — від 45 років і старших.

Проституція у Німеччині є легальним заняттям. З 1 липня 2017 року в країні діє так званий закон про захист осіб, котрі нею займаються, що передбачає обов’язкову їх реєстрацію.  Проте, як зазначають експерти, у ФРН досі немає налагодженої адміністративної структури в цій сфері. А ось, за словами засновниці штутгартського об’єднання «Сестри — за відмову від заняття проституцією» Сабіне Констабель, офіційна статистика не відображає справжньої кількості повій у ФРН. Адже до кінця 2018 року зареєструвались лише ті, каже вона, хто знав про запровадження обов’язкової реєстрації. Передусім, це — німецькі жінки…

Берлін.