Як повідомила в понеділок на брифінгу в Софії представник Спеціалізованої прокуратури Сійка Мілева, до останнього моменту час її початку тримався в суровій таємниці.

Такий запобіжний захід не був випадковий. Оперативники з підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю мали достовірну інформацію, що в групу входять їхні колеги із другого відділення поліції Софії. А отже, вони могли попередити інших про небезпеку.

Отримана від інформаторів оперативна інформація підтвердилася. До банди, що займалася продажем наркотиків у Софії, а також у її передмістях — у місті Нові Іскир і селах Мировяне, Доброславці й Требич, входило двоє поліцейських. Вони займали посади старших інспекторів у підрозділі «Поліція охорони» і були для її членів не звичайною «кришею». Один із поліцейських на патрульному автомобілі перевозив наркотичні засоби, доставляючи їх розповсюджувачам. Крім того, вони вели боротьбу з конкурентами, затримуючи тих розповсюджувачів, на яких вказав ватажок. Далі були показове затримання, «допит», залякування, «штраф» у величезному розмірі, який опинявся у кишенях поліцейських і ватажка, і лише потім випускали на волю «під підписку про невиїзд» і слово честі, що більше вони цим не займатимуться. Розповсюджувачів добре знали в столичному районі, який городяни охрестили «малим Бейрутом» через те, що там розташовані мечеть і парк, де вечорами тусуються вихідці з мусульманських країн і навіть нелегальні біженці. Жителі Софії з настанням темряви обминають це місце десятою дорогою і гостям міста рекомендують не з’являтися там  темної пори.

Під час обшуку у 18 квартирах, гаражах і 10 автомобілях восьми розповсюджувачів і двох поліцейських було виявлено велику кількість марихуани й амфетаминів, упакованих у нейлонові пакетики і вже готових до «продажу». Як правило, їх продавали школярам, студентам і безробітним, які «заробляли» гроші на наркотики грабежами в різних районах столиці… 

Заступник керівника дирекції по боротьбі з організованою злочинністю Любомир Янев на брифінгу повідомив, що в причетності до злочинної групи підозрюються ще кілька службовців МВС. Їхні імена можуть стати відомі після допитів уже заарештованих наркодилерів.