На знімку: сім’я фермера-священика Ігоря та Олесі Хабатюків у повному складі.

А відкрила її молода родина Ігоря та Олесі Хабатюків. Мешкають вони у селі Ільпінь Здолбунівського району, господарюють на фермі у сусідньому Орестові. Відкриття ферми збіглося із 33-річчям Ігоря Андрійовича, який є священиком у храмі Різдва Богородиці в сусідньому селі П’ятигори.

«Створення молочної ферми (третьої у Здолбунівському районі) стало можливим завдяки тому, що на Рівненщині реалізують такий проект за сприяння ТОВ «Укрмілкінвест» та кластеру «Натуральне молоко». Це приклад того, як люди не бояться використовувати всі можливості, брати на себе відповідальність і постійно вчитись чогось нового, — каже директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько. — І сім’я Ігоря Хабатюка тому приклад. На своїй молочній фермі вона утримує 33 корови, закуплені в племінному репродукторі. Сімейна молочна ферма забезпечена сучасним доїльним апаратом, холодильним обладнанням для охолодження та зберігання молока.

— Ми мали досвід утримання корів. Спочатку у нашому підсобному господарстві утримували п’ять корів, поступово збільшували кількість. Тепер їх 33, — розповідає фермер Ігор Хабатюк, який ще й орендує 80 гектарів і теж дає їм лад.

Дивуюсь, як встигає молодий фермер, на що чую у відповідь: у селі без праці не вижити, тож трудиться, як і всі селяни. Раніше більше допомагала дружина Олеся Олександрівна, однак вона нині у відпустці з догляду за найменшим сином Матвієм, якому лише шість місяців. Та й старшим дітям — дев’ятирічному Тимофію та п’ятирічній Ярославі — подружжя приділяє увагу.

— З Божою поміччю, сподіваюсь, усе у нас вийде. Ми будемо старатися, — каже фермер-священик Ігор Хабатюк.

Фото надано прес-службою РОДА.