На знімку: сім’я Бобохона Сабірова і Мукаддас Ібадуллаєвої у повному складі.

Фото із сімейного альбому.

Подружжя Бобохона Сабірова і Мукаддас Ібадуллаєвої родом із Узбекистану. 12 років тому чоловік уперше завітав у Сарни в гості з друзями. Згодом, коли одружився, прибув із молодою жінкою. Бобохон і Мукаддас — справжні люди сходу. Завжди пам’ятають про рідну землю. З гордістю розповіли про місто Хіва Хорезмської області, де народились:

— Хіва розташована на самому кордоні з Туркменістаном. Це оаза посеред пустелі. Колись вона була столицею могутнього середньовічного Хорезма. Якщо приїдете в Хіві, почуватиметеся як удома. Насамперед через відсутність мовного бар’єра. У нас дешева і дуже смачна кухня, низькі ціни на транспорт. А головне — неймовірно привітні та гостинні люди. Хочете вірте, а хочете ні — у нас немає злочинності. Наше рідне місто не тільки безпечне, а й дуже красиве та історичне. Тут завжди багато туристів.

— Чому обрали саме Сарни? — цікавлюсь.

— Бо тут були мої родичі та друзі. Вони торгували одягом, коли приїхав сюди вперше. З 2010 року і я почав займатися спеціями, які замовляємо зі Сходу. Спочатку стояв просто на вулиці за невеликим столиком. Тепер маю трошки більше місця.

— А як познайомились із дружиною?

— Зустрілися, сподобались один одному, потім одружились у 2013-му. Мої батьки заплатили батькам нареченої викуп 2 тисячі доларів. Тепер це ще дорожче — 3—4 тисячі доларів. А потім дружину треба повністю одягати й забезпечувати в усі пори року, купувати їй прикраси. На нашому весіллі було півтисячі осіб, і тривало воно понад тиждень. Напередодні у молодої був дівич-вечір, а в мене — холостяцька вечірка. За традицією в день весілля молода приходить додому до нареченого, і там відбувається свято. А потім упродовж тижня свати ходять один до одного в гості, щоб познайомитися, — каже глава сім’ї.

Подружжя має двох дітей. Син Бурхан народився в Узбекистані, йому незабаром виповниться шість, а донечка Асизолда — вже в Україні, у Сарнах. Тепер вони ходять у міський дитсадок. Знають уже не тільки узбецьку та російську, а й українську мову. Хоч би де бували, їм скрізь подобається.