На знімку: голова Маловисківської ОТГ Юрій Гульдас, експерт програми Вікторія Зубкова, за-ступник міського голови Бобринця Людмила Кривошея та голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний під час вручення нагород.

Фото зі сторінки Вікторії Зубкової у Фейсбуці.

Відзнаку «Взірцева громада» за методологією оцінювання «Індекс спроможності місцевого самоврядування» (PMCI), впровадженої в рамках програми USAID/ DOBRE, отримали Маловисківська та Новоукраїнська ОТГ з Кіровоградської області.

Нагороди головам громад вручили під час третьої конференції партнерів DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції» в Києві. Загалом найвищі бали індексу спроможності отримали чотири із 75 громад—партнерів DOBRE.

Ще одна ОТГ з регіону, Бобринецька, отримала відзнаку за впровадження гендерного бюджетування. Оцінювання PMCI здійснювалося за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Довідково

Програма DOBRE USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма USAID DOBRE працює в семи цільових областях: Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Кіровоградській та Тернопільській і спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залучення громадян до прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.