Палата представників Конгресу США закликала не повертати до складу «Великої сімки» РФ, «поки вона не поважає територіальну цілісність своїх сусідів та не дотримується стандартів демократичного суспільства». За відповідну резолюцію 3 грудня проголосувало 339 конгресменів, проти — 71.

Рішення розробити і ухвалити таку резолюцію було ухвалено після того, як президент США Дональд Трамп повідомив про намір запросити президента Росії на саміт «Великої сімки» наступного року, коли він відбуватиметься в США. З огляду на це, йдеться у резолюції, Палата представників «знову підтверджує непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України; засуджує агресивні дії Росії в Україні, включаючи незаконну окупацію Криму і постійну дестабілізацію Східної України; засуджує напади Кремля на демократичні суспільства в усьому світі, в тому числі в Сполучених Штатах та інших країнах «Великої сімки»; підтверджує свою повну підтримку відсторонення Росії від участі в «Великій сімці»; закликає всіх лідерів «Великої сімки» протистояти поверненню Росії, якщо і поки вона не припинить окупацію суверенної території України, включаючи Крим, та напади на демократії по всьому світу».

Того самого дня Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив звіт щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Як повідомило видання  New York Times, в документі, який містить 300 сторінок, зазначається, що «схема Трампа підривала зовнішню політику США стосовно України» і підривала національну безпеку США «на користь двох політично мотивованих розслідувань, які допомогли б його президентської кампанії з переобрання». Зазначається, що Трамп вимагав, щоб Володимир Зеленський публічно оголосив про розслідування стосовно конкурента президента Джо Байдена. Інше розслідування мало стосуватися вже розвінчаної теорії змови про те, що саме Україна, а не Росія, втрутилася в президентські вибори 2016 року. Демократи також звинуватили Трампа в участі в «безпрецедентній кампанії з перешкоджання цьому розслідуванню щодо імпічменту». «Слідство щодо імпічменту встановило численні та незаперечні докази того, що президент Трамп зловживав повноваженнями своєї посади, щоб добитися втручання із-за кордону заради особистої, політичної вигоди. Закон стосується кожного», — заявив Адам Шифф, конгресмен-демократ, який очолює розслідування щодо імпічменту, повідомляє «Європейська правда».

Тим часом речниця Білого дому Стефані Грішем назвала звіт демократів стосовно імпічменту президента Дональда Трампа маячнею. «Доповідь головуючого Шиффа нагадує маячню блогера з підвалу, який намагається довести щось за умов повної відсутності доказів», — цитує Грішем «Голос Америки».