У вівторок в Радбезі відбулася нарада в рамках підготовки до засідання РНБО України з питання можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як зазначив Cекретар РНБО Олексій Данілов, Рада національної безпеки і оборони України має напрацювати максимально широкий комплекс заходів щодо забезпечення національних інтересів держави в умовах високого рівня нестабільності і зовнішніх загроз. Про це інформує офіційний сайт РНБО.

О. Данілов підкреслив, що чинний Президент України чітко окреслив свою позицію щодо неприпустимості розв’язання проблеми окупованих територій військовим шляхом і необхідності досягнення миру на cході України політико-дипломатичними зусиллями. Секретар РНБО України впевнений: наша держава за підтримки міжнародних партнерів зможе повернути тимчасово окуповані території та припинити військові дії. «Мир потрібен не лише Україні, а й Європі. Наше спільне завдання — закінчити цю війну», — сказав він.

Також зазначалося, що ЗСУ матимуть усі необхідні директиви щодо різних сценаріїв розвитку подій.

Раніше Cекретар РНБО озвучив ключові питання, які будуть у порядку денному на саміті в Парижі 9 грудня. За його словами, це повернення українських полонених, припинення вогню по всій лінії фронту, розв’язання питання кордону та виборів на Донбасі за українським законодавством.