На знімку: дорога Н-09 Мукачево — Львів, Рогатинський район.

Автодорожники Івано-Франківщини початок зими зустріли у всеозброєнні. Інакше й не може бути, адже значна кількість автошляхів тут — на гірській території, що накладає свої особливості. На дорогах державного значення п’ять перевалів: Буковецький, Кривопільський, Вишківський, Торунський, Яблуницький. Останні три з’єднують область із Закарпаттям зі значним транспортним потоком.

Підприємства, що відповідають за експлуатаційне утримання доріг державного значення в зимовий період, забезпечені пальним та протиожеледними матеріалами. Приміром, ТОВ «ПБС» здійснює профілактичну обробку дорожнього полотна соляним розчином. Служба автомобільних доріг цілодобово моніторить ситуацію. Адже снігопади не припинялися й уночі.

Найбільше клопотів у Верховинської, Коломийської, Надвірнянської, Богородчанської та Долинської філій ДП «Івано-Франківський облавтодор», які обслуговують високогірні райони.

Дещо проблемно з дорогами місцевого значення. На понеділковій нараді в голови ОДА Дениса Шмигаля пролунало кілька зауважень від керівників Галицького та Верховинського районів. Там досі не було визначено відповідальних за зимове утримання цих автошляхів. Причина — учасники конкурсу, які не перемогли в тендерах, оскаржували результати й тим самим затягли процес. Директор ДП «Дороги Прикарпаття» Андрій Сазонов запевнив, що вже все владнали, тож проблем не виникатиме.

Фото Служби автодоріг в Івано-Франківській області.