На знімку: організатори церемонії «Лицарський хрест бойового братерства» під час зустрічі в облдержадміністрації.

Їхню акцію підтримала Вінницька облдержадміністрація й обласна рада. Розпочнеться вона молебнем і панахидою за загиблими Героями у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Православної церкви України. Учасники покладуть квіти до меморіалів героїв АТО та Небесної Сотні.

Одразу чотири виставки презентують в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Садовського: «Історія українського війська», «Вогнем пульсує війна», «Добровольці батальйону «Айдар» та «Картини з фронту».

— «Картини з фронту» — це роботи Світлани Луців-Логуш, — каже колишня зенітниця батальйону «Айдар», кандидат технічних наук, викладач Вінницького національного техуніверситету Світлана Бевз. — У них є своя особливість. Майже всі створені в районі проведення АТО. Не завжди у майстрині був папір чи полотно. У таких випадках малювала на кришках ящиків з-під боєкомплектів.

Ще один бойовий художник Руслан Кашаюк, автор виставки «Добровольці батальйону «Айдар», даруватиме свої роботи тим, хто отримає під час заходу нагороди.

Відзнакою «Лицарський хрест добровольця» нагородять 25 добровольців, десятеро з яких — посмертно. Ті, хто офіційно визнаний учасниками АТО/ООС, будуть відзначені «Лицарським хрестом бойового братерства». Церемонія вручення відбудеться на сцені зали театру. Концертна програма, підготовлена Центром народної творчості та ГО «Молода Подільська Січ», стане символом подяки захисникам країни за їх жертовність, мужність і відвагу.

Фото з сайту Вінницької ОДА.