Шановні військовослужбовці та ветерани!

В цей день — день 28-ї річниці Збройних Сил України — ви почуєте на свою адресу безліч привітань. Яких, поза сумнівом, заслуговуєте. Я хотів би відкласти традиційний пафос убік та сказати вам те, що у п’ятницю 6 грудня вважаю за головне. Кожна армія має періоди злету і падінь. Думаю, ви погодитесь, що «зліт» — це точно те слово, яке характеризує наше військо після Революції Гідності й агресії Росії на Донбасі.

Це був рух усупереч усьому — матеріальним труднощам, зрадам, втратам. Але ось головне: мирне небо над головами українців поза зоною ООС — це заслуга виключно ваша. Ви зупинили підготовленого ворога, який, якщо мислити масштабно, відмовляв Україні у праві називатися незалежною країною. Ви без жодних «перехідних періодів» швидко зміцніли й набули бойового досвіду, якого у вас вчаться під час тренувань наші партнери.

Отже, по-перше, щиро дякую Збройним Силам України за мужність та професіоналізм. Це ціную я, цінують ваші члени родини та всі українці, яким дорога держава. Шаную кожного воїна, який прямо зараз захищає наше життя у зимових окопах. Вдячний ветеранам війни, волонтерам і небайдужим співвітчизникам за підтримку наших військових у критичні для армії моменти. Закликаю пам’ятати кожного військовослужбовця, який чи яка полягли в боротьбі з ворогом. Вони — наші герої і водночас наш біль.

По-друге, обіцяю робити все, щоб укріплювати боєздатність армії та підвищувати соціальні стандарти для воїнів. Це можливо тільки тоді, коли і країна, і військо рівнятимуться на європейських та євроатлантичних партнерів та їхні стандарти. Нагадаю, що стандарти НАТО — це не інтернет-мем чи кліше, а синонім розвитку та еволюції.

У День Збройних Сил України бажаю воїнам безпеки та успіхів на службі, а їхнім сім’ям — героїв, які завжди повертаються додому!

Андрій ЗАГОРОДНЮК.