Початок переговорів щодо укладання з ЄС Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA, або так званий промисловий безвіз) був ключовою темою зустрічі прем’єр-міністрів України та Швеції Олексія Гончарука та Стефана Левена в Києві у середу.

 «На початку наступного року відбудеться засідання Ради асоціації Україна—ЄС, в результаті якого ми сподіваємося розпочати процес переговорів щодо укладення Угоди ACAA — так званого промислового безвізу. На порядку денному також буде питання секторальної інтеграції у сферах цифрових технологій, енергетики, правосуддя та внутрішніх справ», — цитує Олексія Гончарука прес-служба Урядового порталу.

О. Гончарук та С. Левен під час зустрічі обговорили і тему «Північного потоку-2». Глава українського уряду наголосив, що «функціонування газопроводів на території Європейського Союзу повинно здійснюватися у чіткій відповідності до норм європейського законодавства, зокрема, Газової директиви ЄС». Тому, зауважив прем’єр, важливо, щоб країни — члени спільноти не робили жодних винятків щодо «Північного потоку-2».

У свою чергу С. Левен зазначив, що наша держава є одним із найважливіших партнерів Швеції у питаннях співпраці з метою розвитку. «Для нас важливо надавати підтримку уряду України для здійснення в країні ключових реформ, зокрема, реформи децентралізації. Ми також зацікавлені в зміцненні двосторонньої торгівлі. В Україні функціонує приблизно 90 шведських компаній. Сподіваюся, це число дедалі збільшуватиметься», — цитує С. Левена прес-служба Урядового порталу.