Сьогодні вільні приміщення у цих закладах здаються в оренду, але на рахунки стаціонарів надходить лише сімдесят відсотків орендної плати від винаймачів. Решта тридцять відсотків іде до обласного бюджету, де й розчиняється. Медики вважають це несправедливим — адже йдеться про гроші, які конче потрібні для нормальної роботи лікарень.

— Обласна клінічна лікарня Херсона також здає деякі приміщення в оренду. І та частка орендної плати у 30 відсотків, яка до нас не доходить, становить двісті тисяч гривень на рік. Було б дуже бажано отримати їх назад для закупівлі енергоносіїв, оплати комунальних послуг. Адже грошей завжди не вистачає: стаціонари на  Херсонщині фінансуються менш ніж на половину від реальної потреби. І наш — не виняток, — наполягає головлікар обласної клінічної лікарні Віктор Клименко.

— Медзаклади повинні отримувати всі гроші, які заробляють, — застосування знайдеться кожній копійці. А тут не про копійки йдеться: за попередніми підрахунками, у разі відмови від перерахування частини орендної плати до бюджету медичні заклади можуть додатково отримувати приблизно два мільйони гривень на рік. Тому департамент охорони здоров’я Херсонської ОДА ідею схвалює, — приєднується його директор Віктор Короленко.

Частина депутатів облради також підтримали пропозицію лікарів. Але остаточно «грошове» питання вирішуватиметься на сесії. Тоді й стане точно відомо, хто з власників мандатів підтримує людей у білих халатах не на словах, а на ділі.