Десять портретів відомих українських музикантів та гуртів з їхніми автографами — Тараса Петриненка, Олега Скрипки, Святослава Вакарчука, Руслани, Джамали, Кузьми Скрябіна, «Onukа», «ДахаБраха», «Бумбокс», а ще Вєрки Сердючки, створених художником, засновником «Gorn Group» Ігорем Редкіним продадуть на аукціоні на підтримку обдарованих дітей. Аукціон вже триває в онлайн-форматі. За виручені кошти планується придбати музичні інструменти для Київської музичної школи-інтернату імені Миколи Лисенка.

— Ідея створити галерею портретів видатних українських музикантів періоду Незалежності, за ці 28 років, виникла давно, — каже один із співорганізаторів проекту Ігор Редкін. — І зробити благодійний аукціон, пов’язаний з розвитком нашої музичної освіти. Це гуманітарний проект, завдяки якому на зібрані гроші ми сподіваємося придбати скрипки для талановитих дітей школи імені Лисенка.

Це лише початок великого проекту, наголосив художник, який над десятьма полотнами працював півроку. Ігор Редкін планує в його рамках написати загалом 30 портретів сучасних українських музикантів.

Як зазначили учасники проекту під час прес-конференції, що відбулася в Укрінформі, в Україні багато талановитих, обдарованих дітей, які «можуть озвучувати будь-яку сцену», але для розвитку їм потрібна підтримка. В школі імені Миколи Лисенка, наприклад, великі проблеми з музичними інструментами, котрі, як будь-яка техніка, зношуються. Тож для цього закладу плановано придбати три скрипки провідних фабрик, кожна з яких коштує від 800 до 1 200 євро. Частина коштів піде на навчання талановитих дітей в кращих консерваторіях Європи.

Модератор події Олександр Рудяченко зазначив, що ініціатива об’єднала багатьох людей та організації, у тому числі агенцію «Укрінформ», яка надала приміщення для виставки картин, фірму «Gorn Group», галерею «Karas Gellery».

Генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко наголосив, що підтримка талантів є важливим показником розвитку країни.

— Ми підтримали цю ідею, і почалася колосальна робота. Для того, щоб відбулася ця прес-конференція, було докладено чимало зусиль багатьма людьми — і художника, і музикантів. Як наслідок ми бачимо ці картини, зірок поруч з нами. Завдяки ентузіазму цих людей відбуваються дуже потрібні речі — талановиті діти розвиватимуться, примножуватимуть славу нашої країни. А хтось правильно вкладе гроші й насолоджуватиметься цими картинами, й теж буде щасливий, — сказав Олександр Харченко.

Арт-експерт, власник галереї «Karas Gellery» Євген Карась подякував ініціаторам проекту.

— Це просто фантастичний волонтерський рух, коли різні структури, організації, різні люди збираються у надзвичайно важливій справі. Бо ставлення до творчих дітей свідчить про рівень нашого розвитку, нашої культури, — зазначив він.

Переможниця міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2004» Руслана під час прес-конференції подарувала вихованцям музичної школи флейту і сказала, що хотіла б записати дует з дитиною, яка гратиме на ній.

Твори Ігоря Редкіна після експонування в залі агенції буде виставлено у вітринах Укрінформу. В агенції сподіваються, що з ними, просто йдучи вулицею, протягом тижня ознайомляться від 40 до 70 тисяч людей.