«Для органів місцевого самоврядування першочерговим обов’язком є захист інтересів громади», — на цьому наголосив очільник обласної ради Віктор Овчарук (на знімку) на урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування, які відбулися в Тернопільському академічному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. У залі зібралися представники районних, міських, сільських та селищних рад області, об’єднаних територіальних громад з усього краю.

«2019 рік яскраво продемонстрував, що Тернопільська обласна рада, як і всі органи місцевого самоврядування краю, була, є і буде насамперед поборником інтересів краян. Принципи нашої діяльності: відданість засадам державності, соборності, демократичним цінностям, — зазначив В. Овчарук. — Попри розбіжності в політичних поглядах, для депутатів рад усіх рівнів Тернопільщини завжди важливі питання безпеки. Щоразу, коли виникали загрози національній безпеці чи інтересам України, чи то економічні, політичні чи зрештою військові, обласна рада реагувала миттєво й одностайно. І нас підтримували ради різних рівнів. Так відбулося, коли ми приймали звернення до керівництва держави щодо призупинення фінансування більшості проектів по Державному фонду регіонального розвитку, Фонду соціально-економічного розвитку України, щодо так званої «формули Штайнмаєра», щодо розведення військ, торгівлі російським вугіллям, впровадження ринку землі, реформи адміністративно-територіального устрою. І таких рішень були десятки. Маємо наголосити, що органи місцевого самоврядування Тернопільщини продуктивно діяли завдяки роботі кожного депутата зокрема і усіх рад загалом. Отже, досягнуті результати — це плоди нашої спільної праці».

На урочистостях йшлося про продовження поетапного реформування області — і в галузі освіти, і в галузі медицини, й адміністративно-територіального устрою. В. Овчарук говорив про неприпустимість повернення централізації та зменшення впливу органів місцевого самоврядування на державні процеси, принагідно дякуючи кожному депутатові всіх органів місцевого самоврядування за працю для громади області і для України.

З нагоди Дня місцевого самоврядування відзнаки обласної ради та цінні подарунки отримали представники рад усіх рівнів Тернопілля. Вітав зібрання з нагоди професійного свята і голова облдержадміністрації Ігор Сопель, благословило на працю на благо громади місцеве духовенство. Також працівники органів місцевого самоврядування отримали відзнаки від Української асоціації районних та обласних рад. Святковий настрій представникам рад усіх рівнів створювали студенти та викладачі Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької.


Фото надано прес-службою Тернопільської обласної ради.