Відповідно до стандартів WADA, в тому випадку, якщо національне антидопінгове агентство втрачає статус, країна позбавляється права проводити будь-які міжнародні змагання, інформує ВВС. Таким чином, наступні чотири роки Росія не зможе брати участі в Олімпіадах і чемпіонатах світу. Крім того, Росія не зможе приймати великі міжнародні турніри.

Рекомендації комітету WADA ґрунтуються на даних перевірки, що розкрила маніпуляції з даними Московської антидопінгової лабораторії. Зокрема, Росію звинувачують у вилученні доказів того, що неназваний співробітник лабораторії міг допомагати приховувати дані, котрі підтверджують вживання допінгу російськими спортсменами у 2014—2015 рр. — на цей період, наприклад, припадають Олімпійські зимові ігри в Сочі.

Комітет Всесвітнього антидопінгового агентства рекомендує не допускати Росію на Олімпійські та Паралімпійські ігри, а також чемпіонати світу, які організовуються стороною, що підписала антидопінговий кодекс. До великих змагань пропонується допускати лише тих російських спортсменів, яких не підозрювали у вживанні допінгу. Росіянам, котрих допустять до змагань, дозволять виступати під нейтральним прапором, повідомляє ВВС.