Вінниця сьогодні.

Такими є результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту (International Republican Institute).

— Дивовижне відчуття, коли твоє рідне місто визнають найкомфортнішим в Україні, а тим більше п’ятий рік поспіль, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — По-різному можна ставитися до рейтингів, але для нас, вінничан, це знак того, що рухаємося у правильному напрямку, щоб місто ставало кращим і комфортнішим. Ми разом досягли цього результату і можемо пишатися тим, що живемо у місті-лідері. У нас є стратегія розвитку і командний підхід. Це допомагає реалізовувати задумане, впроваджувати інновації, залучати дедалі більше активних і креативних вінничан до спільних проектів.

Своє лідерство міська громада підтвердила низкою позитивних результатів у нинішньому році. Місту вдруге вручено «Європейську енергетичну відзнаку» (за ефективне впровадження політики в енергозбереженні). Премію ЮНІСЕФ надано за кращу практику залучення дітей та молоді до участі у житті громади. Ще одна європейська відзнака CIVITAS у сфері міської мобільності (номінація «Сміливий інноваційний підхід»). Також два перші місця присуджено на всеукраїнському рівні за інвестиційну прозорість та доступність у веденні бізнесу.

За словами Сергія Моргунова, досягти таких результатів можна тільки сильною згуртованою громадою. Точніше кажучи, людьми, які об’єднані любов’ю до рідного міста, здатні працювати на результат, які уміють радіти успіхам і при цьому не зупинятися на досягнутому. Міський голова подякував вінничанам за співпрацю з владою та привітав кожного з перемогою.

Фото Олега МОРОЗА.