Протягом цих років було всього: матеріальні труднощі, втрати, зради. Тим більше вагомим є той факт, що за короткий період армійці відродили бойову здатність, зміцніли, і тепер наші Збройні Сили є одними з найпопулярніших на континенті.

Чим сьогодні живе наша армія — розповідає  заступник начальника Генерального штабу ЗСУ — генерал-лейтенант Сергій Наєв:

— Райони Операції Об’єднаних сил — це лакмусовий папірець стану всієї армії.

Мушу стверджувати, що у нас немає проблем із матеріально-технічним забезпеченням, озброєнням. І що важливо — це настрій бійців.

Перші дні, місяці були дещо морально складними. Треба було зрозуміти, увійти у стан війни. Та й досвід набували крихтами.

На жаль, були втрати. Але тепер наша боєздатність переконала ворога — відсіч буде суворою.

Я звертаю увагу ще на одну надважливу складову району ООС — інформаційну.

Є такий вислів «слово — зброя». Це особливо відчуваєш на передовій, у спілкуванні з місцевими жителями.

Ми — демократична держава і не закриваємо інформацію від військовослужбовців. Солдати, які перебувають в окопах, мають доступ до Фейсбуку, Інтернету. Україна на міжнародній арені виявляла себе як держава, що виконує Мінські домовленості. Відповідно, немає сенсу обмежувати доступ до інформаційного простору.

Ми ввели нове поняття — стратегічні комунікації. Це західний підхід — засоби масової інформації, цивільно-військове співробітництво, співробітництво з міжнародними інституціями. Тут працюють люди, які не тільки розуміють, а й прагнуть забезпечити максимальний доступ до інформації.

Була практика, коли відправляли «Голос України» у район бойових дій ще 2014 року. Було б добре поновити цю роботу.

Газета — друкований законодавчий орган Верховної Ради України, і це дуже важливо.

Військовики повинні знати свої права під час служби, після повернення до мирного життя.

Збройні Сили України, які мають більше повноважень, можуть доставляти «Голос України» в обмежені точки по лінії зіткнення. Ми готові це робити.