На початку року керівник Головного управління поліції Кіровоградської області Роман Козьяков провів робочу зустріч із головами об’єднаних територіальних громад, за результатами якої було підписано меморандуми про співпрацю.

В області провели конкурси на посади поліцейських офіцерів громад, в якому зголосилися взяти участь 65 діючих поліцейських. За результатами конкурсу було затверджено на посадах 17 працівників поліції, повідомили в секторі комунікації обласного управління Нацполіції. Новопризначені офіцери поліції громад пройшли тримісячний поглиблений курс підготовки в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Відтак 11 ОТГ отримали відповідні сертифікати, а 17 поліцейських офіцерів громад — службовий автотранспорт. Відтепер поліцейські офіцери громад нестимуть службу в Бобринецькій, Великосеверинівській, Ганнівській, Дмитрівській, Катеринівській, Мар’янівській, Новопразькій, Первозванівській, Попельнастівській, Приютівській та Смолінській ОТГ.

Вітаючи керівників органів місцевого самоврядування та поліцейських офіцерів громад, голова ОДА Андрій Балонь зазначив: «Переконаний, що новітнє технічне забезпечення поліцейських дасть їм можливість повноцінно виконувати всі завдання і обов’язки. Мешканці громад мають відчувати свою захищеність».

Центральний регіон України став другим у державі, де стартувала робота поліції у новому форматі.