Найбільше користувачів з України цікавили восьмий сезон серіалу «Гра престолів», Володимир Зеленський і російська співачка Юлія Началова, яка померла в березні цього року, інформує ВВС. У першу десятку також потрапили запити про результати виборів, дебати між Володимиром Зеленським і Петром Порошенком, а також пісенний конкурс «Євробачення».

І хоча більшість запитів у рейтингу — російськомовні, кількість україномовних щороку зростає, розповіли у Google. «Запитів українською мовою стає дедалі більше», — заявив представник Google у Східній Європі Дмитро Шоломко.

Отож найпопулярнішими пошуковими запитами року були: Зеленський, Началова, Заворотнюк, результати виборів-2019, Децл, Чорнобиль, дебати, Порошенко, Євробачення-2019.

Трьома найпопулярнішими запитами цього року, які починалися зі слів «Що таке...?», у компанії назвали: Томос, подагра, формула Штайнмаєра. Серед найпопулярніших запитів, що починалися зі слова «Чому...?» були: чому падає долар, чому помер Децл, чому померла Юлія Началова? Цікаво, що до топ-десятки також увійшли запити: чому Зеленський не прийшов на стадіон, чому вибухнув Чорнобиль?

З художніх фільмів найчастіше у Googlе шукали «Джокер», «Месники: Фінал», «Аквамен». Однак до десятки найпопулярніших пошуків також потрапив фільм «Захар Беркут». Серіалами року Googlе визначив «Гру престолів», 8-й сезон, «Чорнобиль» і вітчизняний серіал «Таємне кохання». До першої десятки також потрапили наші серіали «Кріпосна», «Школа. Випускний», «Ніщо не трапляється двічі».