Голова державної комісії з розслідування причин пожежі, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, який прибув до Одеси, зазначив, що Нацполіція, ДСНС, Нацгвардія, керівництво міста працюють на місці трагедії. «Ця робота не припиняється ані вдень, ані вночі. Станом на сьогодні трагедія забрала життя 12 осіб».

На місці події здійснено розбір конструкції верхньої частини будівлі, встановлено автокран FAUN (з вильотом стріли 65 м), проведено обвалення небезпечних конструкцій на поверхах із шостого по третій ліворуч і праворуч від аркового проходу. Також обстежено всі підвальні приміщення, з яких відкачано майже 400 куб. м води.

Тим часом Кабінет Міністрів розглянув питання про виділення майже 4 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі в одеському коледжі й компенсацію родинам загиблих.

— Уряд підтримає постраждалих і їхні сім’ї. Водночас розслідування трагедії, визначення відповідальних — це питання найвищого пріоритету, — пообіцяв Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Після схвалення на засіданні уряду зазначені кошти буде спрямовано Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Одеської обл-держадміністрації з резервного фонду держбюджету.

Родинам загиблих виділять по 100 тисяч гривень. Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций. Також він зазначив, що постраждалі середнього ступеня тяжкості одержать 50 тисяч гривень, легкого — 10 тисяч. Ще 685 тисяч гривень буде виділено на ліквідацію наслідків пожежі з резервного фонду.

Гроші буде виплачено родинам і постраждалим найближчим часом. Крім цього, він додав, що всі госпіталізовані повністю забезпечені ліками, й згадав, що навчальний процес у коледжі відновлено 9 грудня.

Тим часом

11 грудня Приморський районний суд Одеси почав розглядати питання про обрання запобіжного заходу для директора коледжу Любові Кочерги, якій пред’явлено підозру у скоєнні злочину.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. За даними слідства, директор коледжу могла запобігти трагедії, але не зробила цього. Вона побачила дим у своєму кабінеті на третьому поверсі будівлі. Горів подовжувач, до якого було під’єднано принтер з комп’ютером. Замість того щоб висмикнути вилку з розетки, директор зачинила двері й у паніці побігла коридором. Після цього полум’я почало поширюватися дуже швидко. Уже за 20 хвилин після займання площа пожежі становила 700 кв. м.

Пізніше в поліції підтвердили інформацію про підозру, офіційно висунувши звинувачення.