Покриття «цифрою» — лише 75 відсотків території. Проблеми з цифровим сигналом відчутні в південній частині — Радивилівському і Демидівському, частково Дубенському і Млинівському районах. Не скрізь є покриття в Зарічненському, Володимирецькому, Сарненському районах.

Якщо мешканці південних районів можуть налаштувати свої телевізори на передавачі сусідніх областей, то вже Полісся перебуває в зоні білоруського цифрового сигналу й змушене дивитися російські телеканали.

Нині для трансляції використовують лише три точки передавальних веж, хоча є можливості інших телетрансляційних споруд, зокрема, в селищі Зарічне, місті Сарни, Мирогощі Дубенського району, Острозі та селі Кургани Березнівського району.

Певним розв’язанням проблеми покриття південних районів телесигналом може стати введення в експлуатацію 110-метрової телевежі РТС Копань в Демидівському районі. Зведення її розпочалося ще в липні 2014 року за кошти концерну РРТ і нині змонтовано 62 метри. Проблема добудови не раз озвучувалася перед центральними органами влади, втім, досі є нерозв’язаною. «Тому, — сказав керівник області, — Рівненська ОДА звернеться до ТзОВ «ЗЕОНБУД» щодо покриття північних районів «цифрою», а до Кабміну — про добудову телевежі. Водночас ми опрацюємо можливість залучення до завершення будівництва приватних інвесторів».