Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили поблизу Лебединського, Павлополя, Широкиного з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» зафіксовано 7 ворожих обстрілів: біля Майорська, Кіндрашівської-Нової, Шумів, Луганського, Катеринівки і Новолуганського ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гармат БМП-1 та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об’єднаних сил не зафіксовано. Російські окупаційні війська не полишають спроб дискредитувати Україну в очах світового співтовариства. Так, противник з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї вів провокативний вогонь у безпосередній близькості до меж ділянки розведення № 1 (Станиця Луганська), сподіваючись на будь-яку помилку військовослужбовців Об’єднаних сил», — зазначили в штабі.