Створити комфортні умови для перетину кордону у передсвяткові й святкові дні — таке завдання поставив перед інспекторами в. о. начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Віктор Іванус (на знімку). На міжвідомчу нараду з цього приводу було запрошено прикордонників, патрульних поліцейських, а також співробітників Фіскальної служби Словацької Республіки. Робочу нараду провели у пункті пропуску Ужгород — Вишнє Нємецьке.

За словами Віктора Івануса, нині фіксується зменшення черг перед митними постами Закарпатської митниці, бо Польща почала видавати дозволи на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень, крім того, на митному посту «Тиса» досягнуто домовленість і здійснюється пропуск максимально можливої кількості вантажівок.

— Кілька днів тому за добу було пропущено рекордну кількість — 300 вантажівок, — наголосив в. о. начальника Закарпатської митниці й додав, що на митному посту «Ужгород» нині здійснюється пропуск тільки 140—160 фур.

Учасники зустрічі домовилися здійснити комплекс заходів, який дасть змогу прискорити проходження митного й прикордонного контролю. Насамперед це стосується порожніх вантажівок.

Крім того, митники, прикордонники та поліцейські узгодили дії з наведення правопорядку перед пунктами пропуску. Зокрема, найактуальніша проблема — це ситуації, коли водії залишають на дорозі причепи, а самі на тягачах їдуть у справах. Це створює затори і незручності.

Домовилися також, що в період Новорічно-різдвяних свят пасажирські автобуси, які здійснюють регулярні перевезення, оформлятимуться словацькою стороною через вантажний термінал.

Фото надано митницею.