На пленарному засіданні чергової сесії Івано-Франківської облради депутати насамперед ухвалили звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради щодо відкриття міжнародного пункту пропуску через україно-румунський державний кордон у районі сіл Шибене Верховинського району та Поеніле-де-Суб-Мунте румунського повіту Марамуреш.

Пункт пропуску, переконують депутати, матиме важливе значення для активізації та поглиблення економічних, культурних, політичних зв’язків між Україною та Румунією, Івано-Франківською областю та повітом Марамуреш.

21 вересня 2019 року у Верховинському районі відбулася зустріч представників місцевих громад та повіту Марамуреш, під час якої обговорили можливість відкриття пункту пропуску. 20 жовтня вийшла постанова Кабміну «Про затвердження Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020—2022 роки», якою передбачено будівництво дороги до пункту пропуску Шибене за рахунок місцевого бюджету та інших джерел. Вартість будівництва сягає мільярда гривень. Однак заходів щодо створення самого пункту не передбачено. Отож депутати й ухвалили звернення із проханням передбачити його облаштування, а також будівництво дороги державним коштом.