Загальна сума благодійного стипендіального фонду у другому семестрі нинішнього року становить 1,136 млн грн. Частину коштів уже виплачено. Їх отримали перші 20 студентів (на знімку), які досягли високих успіхів у навчанні, громадській роботі, художній самодіяльності, спорті. Їх запросили на передноворічну зустріч з керівництвом краю до обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського.

— Наша область є першопрохідцем у державі у наданні іменних стипендій студентам, які зосталися без батьківської опіки, — зазначає голова Вінницької облради Анатолій Олійник. — У 1998-му депутати облради прийняли рішення про виплату додаткової матдопомоги названій категорії студентів. Відтоді облрада щороку ініціює питання про виділення коштів з обласного бюджету на такі потреби.

За словами Анатолія Олійника, загалом з часу заснування такої матеріальної допомоги стипендіатами ставали понад вісім тисяч студентів, сума виплат становила понад 11 млн грн. Кошти надають двічі на рік: за підсумками першого і другого семестрів. У 2019-му їх отримали, чи ще отримають, представники 33 навчальних закладів I—IV рівнів акредитації.

Фото з сайту Вінницької ОДА.