Щоб лагодити такі 200-тонні вантажівки в цеху Єристівського гірничо-збагачувального комбінату, слюсарям-ремонтникам треба мати належну кваліфікацію.

В урочистостях із цієї нагоди, крім учнів і педагогів, узяли участь керівники департаменту освіти і науки ОДА, представники влади та кількох провідних підприємств міста гірників.

Оглянувши матеріально-технічну базу згаданого центру, гості констатували: вона є достатньо потужною для підготовки кваліфікованих слюсарів різної спеціалізації. Адже за кошти з державного бюджету, спецфонду навчального закладу та за фінансового сприяння підприємств — замовників робітничих кадрів тут не лише створили три майстерні, а й придбали для них вартісне технологічне обладнання.

Не менш важливо й те, що потенціал центру використовуватимуть, так би мовити, у розширеному форматі. У ньому опановуватиме обрану професію молодь і водночас стажуватимуться майстри виробничого навчання та викладачі закладів профтех-освіти регіону, в яких готують робітників відповідного профілю. Тим паче, що попит на слюсарів, і зокрема слюсарів-ремонтників, постійно зростає.

Нагадаємо, що сьогодні тільки в Горішніх Плавнях діють два гірничо-збагачувальні комбінати — Полтавський і Єристівський. Ще один — Біланівський — будується неподалік. А головною «тягловою силою» на цих підприємствах залишаються потужні автомобілі, якими руду транспортують із кар’єрів. Зрозуміло, що ті великоваговики на колесах треба обслуговувати й ремонтувати.

Фото з архіву автора.