Він став третім президентом в історії Сполучених Штатів щодо якого нижня палата Конгресу країни ухвалила таке рішення. Сам Дональд Трамп назвав дії Палати представників «маршем самогубства». Виступаючи в рамках своєї передвиборної кампанії на мітингу в штаті Мічиган, він заявив, що демократи на чолі зі спікером нижньої палати «затаврували себе вічним знаком сорому». При цьому Трамп додав, що не переймається рішенням стосовно імпічменту, інформує DW.

Та хоч би якою була реакція президента, 18 грудня Палата представників поклала початок процедури імпічменту, звинувативши його в імовірному тиску на главу нашої держави Володимира Зеленського з метою проведення розслідування проти сина можливого конкурента Трампа на наступних виборах Джо Байдена. Приводом для цього стала телефонна розмова 25 липня нинішнього року, під час якої Дональд Трамп нібито намагався змусити Володимира Зеленського розпочати розслідування стосовно Хантера Байдена, а також провести розслідування щодо можливого втручання України в президентську кампанію в США 2016 року. При цьому конгресмени вважають, що формою тиску стало замороження надання Києву виділеної військової допомоги на суму в 400 мільйонів доларів.

«Президенту оголошено імпічмент», — цитує спікерку Палати представників Ненсі Пелосі агенція АР. Пелосі назвала це «великим днем для конституції Сполучених Штатів, але сумним для Америки, бо необачна діяльність президента вимагає від нас запровадження статей про імпічмент».

Тепер розгляд справи переходить до верхньої палати Конгресу — Сенату, де більшість мають республіканці. Вже зараз експерти прогнозують, що Дональд Трамп таки добуде на своїй посаді до майбутніх президентських виборів. А от чи вдасться йому залишитися президентом на наступний термін, вирішуватимуть вже не конгресмени, а пересічні американці.