Оперативники управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області та слідчі головного управління Нацполіції області із залученням спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом прокуратури затримали організатора та одного з учасників наркоугруповання.

За інформацією департаменту стратегічних розслідувань НПУ діяльність лабораторії з виготовлення метамфетаміну зловмисники організували в орендованому приміщенні. Встановлено, що основний компонент для виготовлення психотропної речовини — псевдоефедрин — закуповували у Польщі. Медпрепарат з його вмістом незаконно завозили до України і в подальшому переправляли в Кропивницький. Для прикриття «бізнесу» з боку інших кримінальних угруповань міста організатор групи щомісяця віддавав відсоток до «общаку». В подальшому ці кошти потрапляли до «смотрящого» за слідчим ізолятором на прізвисько Арсен. Нагадаємо, саме його звинувачують у побитті психолога та організації масових заворушень у Кропивницькому СІЗО 16 грудня цього року.

Під час обшуків правоохоронці вилучили майже 300 грамів і 7 літрів розчину псевдоефедрину, 400 грамів медпрепаратів, що його містять, майже 100 грамів марихуани та 60 грамів метамфетаміну, 30 літрів спирту і 46 набоїв різного калібру.

Двом затриманим членам злочинної групи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 («незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України.