«Розмінювати» природу на додаткові кіловати мешканці Херсонщини виявилися не готові. Проект будівництва Каховської ГЕС-2 отримав різко негативну оцінку з боку учасників громадських слухань як у місті Каховка, так і в Бериславському районі області. 

На думку місцевих жителів, внаслідок будівництва важким транспортом будуть остаточно сплюндровані вже й так розбиті місцеві автотраси, ускладниться доступ до узбережжя річки, яке для них є зоною відпочинку та риболовства. Турбує новокаховчан і доля острова Козак, який є літньою Меккою для туристів, і прибережного «Солов’їного гаю», можливе й підтоплення башти Вітовта — знакової історичної пам’ятки часів Великого князівства Литовського. Проектувальники зі свого боку запевняли, що побоювання безпідставні, й ГЕС-2 від державної компанії «Укргідроенерго» загрози для екології регіону не несе. Та їм не йняли віри.

Як відомо, негативні чи позитивні відгуки учасників громадських слухань на рішення про втілення в життя того чи іншого масштабного проекту особливого впливу не мають. Та кипіння пристрастей під час обговорення може бути лише «першим дзвіночком», який свідчить про потенційну можливість куди масштабніших акцій протесту безпосередньо під час будівництва.