Цей проект реалізували за три роки. Сім мільйонів гривень для цього, як сказала т.в.о. голови Острозької РДА Людмила Козак, на умовах співфінансування виділили Фонд регіонального розвитку й Острозький район.

Під час реконструкції будівельники повністю замінили комунікації, виконали внутрішнє оздоблення приміщення. Відремонтували сходові клітки, облаштували стоянку для транспорту та упорядкували прибудинкову територію. На першому поверсі розмістили господарські кімнати — кухню, санвузли, пральню, а також кімнату для коменданта. Другий поверх відведено під житлові кімнати, де є все необхідне для комфортного проживання: меблі, пральні машини, електричні плити, холодильники, бойлери, праски.

Реконструкцію зробили передусім задля того, щоб поліпшити соціально-побутові умови праці молодих лікарів, які отримують лише мінімальну заробітну плату і з неї основну частку повинні платити за квартиру, тож на прожиття залишається зовсім мало, а також щоб мотивувати спеціалістів працювати в районній лікарні.

У комфортабельному гуртожитку, розрахованому на дев’ятьох мешканців (за нагальної потреби може розміститися й більше), уже двоє новоселів-медиків.