На момент верстки номера перемовини тривали.

Нагадаємо, напередодні спеціальним протоколом було погоджено принципи остаточних угод. Зокрема, Україна і Росія домовилися про умови транспортування газу терміном на п’ять років з можливістю пролонгації ще на п’ять років. Мінімально гарантований обсяг транзиту становитиме: 65 млрд кубометрів 2020-го і по 40 млрд кубометрів упродовж наступних чотирьох років. Також «Газпромом» зобов’язується до кінця року виплатити майже 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Крім того, угоди на транзит газу будуть укладені відповідно до європейських принципів.

За словами виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка, завершити погодження договорів планують 27 грудня, але за необхідності продовжать роботу у вихідні.
«Кожна сторона має свої проекти договорів, а от підписати потрібно лише один комплект. Власне, 26 грудня ми й будемо працювати над спільним варіантом. Ще раз наголошу, що спільний варіант не означає, що передбачаються суцільні поступки з нашого боку. Ми в жодному разі не дамо поступитися національними інтересами України», — запевнив Ю. Вітренко напередодні переговорів у Відні.

Очільник Міненерго Росії Олександр Новак у коментарі російським ЗМІ прогнозував, що угода буде підписана у вихідні.