Різдвяно-новорічні свята — саме час для здійснення мрій та встановлення рекордів. Цікаво, що об’єктом таких рекордів часто буває саме свято, а точніше, його незмінні атрибути. В Книзі рекордів Гіннесса є спеціальний розділ, присвячений таким досягненням.

Найдорожчою в історії вважають різдвяну ялинку, яку 2010 року встановили в готелі Emirates Palace в Абу-Дабі. Хоча заради справедливості слід сказати, що дорогим було не так дерево, як прикраси на ньому. Вартість ялинкових іграшок становила 11 026 900 доларів США. Для їх виготовлення використали перли, золото, діаманти, сапфіри, смарагди. Також ялинку прикрасили коштовними годинниками, браслетами, намистом.

А різдвяне дерево в населеному пункті Ченганнур (Індія) увійшло до Книги рекордів 2015 року як наймасовіша в буквальному сенсі жива ялинка – її утворили, зібравшись разом, 4030 місцевих мешканців.

Найвище новорічне дерево було встановлено в Сіетлі (США) 1950 року. Його висота сягала 67,36 м.

Найбільшу плавучу ялинку встановили 2007 на озері в лагуні Лагоа, що в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Вона має висоту 85 метрів. Відтоді щороку ялинку прикрашають по-новому і влаштовують світлове шоу на воді.

А от найшвидше ялинку прикрасили в Британії. І сталося це 2018 року під час зйомок фільму «Scrambled» (СІTV). Знадобилося для цього 34,52 секунди.

Найпопулярнішою новорічною ялинкою вважають встановлену в Рокфеллер-центрі на Манхеттені (Нью-Йорк, США). І не тільки тому, що її люблять «відвідувати» й американці, й іноземні туристи. Це святкове дерево найчастіше з’являється у різдвяних фільмах. Цікаво, що на відміну від решти новорічних красунь, зовнішній вигляд цієї ялинки впродовж десятків років залишається незмінним.

Найвищого шоколадного Діда Мороза зробили в Італії 2011 року і виставили в торговельному центрі Mirabello в Канту. Висота фігури сягала 5 метрів, діаметр — 2,5, загальна вага — 1704 кг. Над шоколадним Дідом Морозом працювали шість кондитерів протягом трьох тижнів.

А ось 2013 року в Техасі можна було побувати в справжньому пряниковому будинку. Висота його була більш як 18 метрів, ширина — 12. А всередині — не зла відьма, а добрий Санта. Цей проект був благодійний. Виручені кошти пішли на спорудження нового травматологічного центру.