На це спрямували понад 300 тисяч гривень.

Купили, зокрема, ацидогастрометр — апарат для дослідження кислотності шлунка, стравоходу тощо, який дає змогу відкоригувати правильність лікування діток із проблемами шлунково-кишкового тракту. Цей апарат належить до обов’язкової матеріально-технічної бази, необхідної для забезпечення педіатричного пакета, який зобов’язана оплачувати Національна служба охорони здоров’я.

За словами директора комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня» Ігоря Рошка, придбано також гематологічний аналізатор, який автоматично виконує аналіз крові. Цей пристрій аналогічний тим, що зазвичай є у приватних клініках. Купили й аналізатор сечі, який дає змогу робити експрес-діагностику.

Проводити фізіотерапевтичні процедури дітям із захворюваннями ортопедичного профілю та бронхолегеневою патологією допоможе новий фізіотерапевтичний апарат «Радіус». Ще у планах, за словами Ігоря Рошка, — облаштувати у коридорах дитячі куточки, щоб малюкам комфортніше минав час очікування на лікаря. А міський голова Богдан Андріїв запевнив, що у 2020 році у поліклініці проведуть ремонт. Власне, його вже розпочали.