Його фахівці обслуговуватимуть мешканців однойменної об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що Омельницька ОТГ була серед першопрохідців реформування на засадах децентралізації, її створено ще 2015 року. Тож чимало адмінпослуг тут надавали землякам і раніше. Та за фінансово-ресурсного сприяння міжнародних партнерських організацій «U-LEAD з Європою» та GIZ узялися за докорінну модернізацію системи.

Зокрема, у просторій будівлі культурно-спортивного комплексу «Дивограй» відремонтували приміщення для ЦНАПу, подбали про оснащення його новітньою комп’ютерною технікою й обладнанням, сучасними меблями тощо. Тут створено вісім робочих місць. Ще три віддалені робочі місця наблизили адмінпослуги до мешканців сіл Рокитне, Запсілля та Демидівка. Зрештою модернізований ЦНАП збільшив перелік таких послуг майже удвічі — з 87 до 152.

Не менш важливо й те, що працює він у форматі відкритого простору, тобто за європейськими стандартами, з максимальними зручностями та комфортом для відвідувачів. Тепер сільський ЦНАП в Омельнику майже нічим не відрізняється від тих, які було відкрито в деяких містах Полтавщини.