Вартість виконаних відомої київською фірмою робіт становила 150 мільйонів гривень.

Величезний прибутковий будинок, зведений в 1897—1899 рр. архітекторами Михайлом Черніговим і Валеріаном Шмідтом, застав свої кращі дні тільки в дореволюційні роки. У радянські часи його віддали під комуналку і будинок експлуатувався «на зношування», без капітального ремонту, навантаження на інженерні мережі — колосальне. Один санвузол забезпечував комуналку, в якій мешкало 27 осіб. А ліфт, незважаючи на заміну кабін, до останнього залишався із ще «рідними» механізмами із царських часів.

Будинок Руссова ще в 1999 році визнали аварійним і рекомендували негайно почати реставраційні роботи. Грошей на цю справу не було. В 2002-му, за даними фахівців з академії будівництва й архітектури, зношування будинку Руссова становило 75%, а вже в 2004-му — 86%. До цього часу фундамент перекосило на 67 см. А десять років тому будинок згорів дотла...

Тепер реставратори повністю зміцнили фундамент, гарантувавши, що він більше ніде не просідатиме. Металевими конструкціями посилили несучі стіни. Встановили нові перекриття із залізобетону на металевих балках, заново виконано центральні сходи, а наприкінці реставрації обіцяють відновити й ліфт. Фасад почали відкривати наприкінці серпня, а повністю його стало видно тільки тепер.

Під час реставрації в будинку Руссова знайшли старий дореволюційний герб Одеси у вигляді металевої таблички. На ньому зображені якір-кішка й чорний двоглавий орел з мальтійським хрестом на грудях. Нині герб повісили всередині центральної арки, там же нещодавно заклали капсулу часу.