Вітчизняні інвестори на Вінниччині витратили протягом минулого року понад мільярд гривень на розвиток двох галузей краю — агропромислового комплексу та переробної і харчової промисловості.

Найбільшими новобудовами минулого року є олійноекстракційний завод, кондитерська фабрика та насіннєвий завод. Введені в експлуатацію підприємства працюють за сучасними технологіями, їхню продукцію сертифіковано для експорту. Стали до ладу три елеватори для зберігання зерна та три сховища для овочів і фруктів. Їх споруджено за усіма вимогами європейських стандартів. Завершено будівництво трьох нових молочнотоварних комплексів та двох свинокомплексів, реконструйовано 27 приміщень колишніх тваринницьких ферм.
В області створили групу супроводу інвесторів. «Зробили це за досвідом польських партнерів, з якими тісно співпрацюємо протягом багатьох років, — каже начальник департаменту економічного розвитку Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Такий підхід виправдав себе. Фахівці цієї групи сприяють інвестору в оформленні документів протягом максимально короткого часу. Напрацьовані ними проекти передано і надіслано потенційним інвесторам, у тому числі в дипломатичні представництва зарубіжних країн у нашій державі».
Нині обласна влада супроводжує 82 інвестиційні проекти. На нинішній рік передбачено збільшення обсягів інвестицій з усіх джерел фінансування на 11,4 відсотка, торік досягли найвищого показника — 22 відсотки. Як стверджує співрозмовник, левову частку вкладень зробили вітчизняні інвестори, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.