Депутати міської ради тричі намагалися домовитися стосовно прибутків та видатків, але так і не змогли цього зробити. Тож на останній сесії 2019-го за «головний документ» віддали свої голоси менш як третина власників мандатів. Відповідно в січні місто житиме на одну дванадцяту частину минулорічних бюджетних асигнувань.

Натомість більш дисциплінованими виявилися депутати Херсонської обласної ради, котрі вчасно й узгодили основні позиції місцевого бюджету-2020, й більшість для голосування набрали без проблем. Відтак бюджет краю наступного року планують звести із порівняно невеликими профіцитом: доходами у 2 мільярди 489 мільйонів гривень та видатками у 2 мільярди 482 мільйони гривень. З них 661,5 мільйона спрямують на потреби освіти, охорони здоров’я, сферу соціального захисту. Зокрема, 1,7 мільйона гривень планують асигнувати на оплату протипожежних заходів (встановлення автоматичної пожежної сигналізації тощо) одразу в трьох комунальних навчальних закладах — Вищому училищі фізичної культури, Генічеській санаторній школі-інтернаті й Старозбур’ївській санаторній школі-інтернаті, чого давно добивалися педагоги. Трагічні наслідки пожежі в коледжі сусідньої Одеси стали промовистим «натяком» і для Херсона.

Утім, під час обговорення бюджету лунали й незадоволені голоси: недостатньо коштів передбачили на фінансування медицини, ремонтів і термомодернізацію навчальних закладів тощо. Та якщо підходити об’єктивно, на згадані статті витрат у скарбничці краю грошей сповна ніколи й не набиралося.

Херсонська область.