Виставка дідухів у холі Вінницької міськради вийшла за межі приміщення — найбільшого із солом’яних символів Різдва, триметрового, встановили навпроти будівлі на Європейській площі. Загалом на виставці 20 солом’яних виробів різних форм і конфігурацій.

Як розповіли у департаменті інформаційної діяльності Вінницької міськради, виготовляли дідухів майстри і майстрині у селах області. Найкращі з них відібрали після урочистостей з нагоди минулорічної річниці незалежності держави. Тоді у Центральному парку культури і відпочинку райони краю презентували свої здобутки у будиночках-світлицях. Чи не у кожному з них золоте колосся було сплетене в оригінальні символи урожаю, добробуту, багатства, оберегу роду — всього того, з чим асоціюються дідухи.

Після свята, за домовленістю з власниками виробів, їх залишили в обласному центрі для показу на ще одній виставці — різдвяній.

Найбільший з дідухів виставили на Європейській площі, де організовано новорічну торгівлю, встановлено карусель. Дизайнером композиції із золотого колосся є митець Олександр Котловий. Побачити величний дідух, як і його «братів», представлених на виставці у міськраді, можна буде до закінчення різдвяних свят.

Фото з сайту Вінницької міськради.