За добу (станом на ранок 9.01) збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. За даними прес-центру штабу ООС, противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог відкривав вогонь по захисниках Лебединського, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Чотири обстріли по позиціях ЗСУ зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: двічі поблизу населеного пункту Хутір Вільний — зі ствольної артилерії калібру 122 мм та 120-мм мінометів; неподалік Новоолександрівки — зі стрілецької зброї; біля Новолуганського — з гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї. У результаті ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

У штабі ООС повідомили, що на Азовському узбережжі виявили корабель російської ФСБ, який здійснював розвідку. «Під час планової роботи з висвітлення підводної та надводної обстановки вертольотом морської авіаційної бригади на дистанції приблизно 10 морських миль виявлено корабель берегової охорони ФСБ Росії, що здійснював збір розвідувальних даних. Після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки морські авіатори примусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань», — зазначили в штабі.